Sezonul rece vine la pachet și cu aspecte mai puțin plăcute pentru copiii noștri, sub forma răcelilor frecvente și a virozelor care par să nu ne ocolească nici în acest sezon.

Provocarea este construirea unei imunități bune, astfel încât, și dacă copilul a luat o răceală, recuperarea să fie rapidă, iar durerile în gât, nasul înfundat și tusea să treacă cât mai repede.

Ne-am gândit la câteva remedii naturiste care să vină în ajutorul copilului dumneavostră, în caz de răceală.

Lămâia – chiar dacă nu este cel mai preferat fruct de către copii, lămâia conține o cantitate mare de vitamina C, care ajută organismul să lupte cu boala. A face o limonadă sau a o pune în ceai, alături de două lingurițe de miere este un remediu care va ameliora simptomele bolii.

Cătina – siropul de cătină la rândul lui conține o cantitate mare de vitamina C, care ajută organismul să lupte împotriva răcelii și gripei.

Usturoiul – cunoscut drept un antibiotic natural, usturoiul conține mulți antioxidanți care ajută sistemul imunitar în lupta cu boala.

Mierea – ajută la ameliorarea durerilor din gât și calmează tusea.

Hidratarea – mai ales în perioadele în care organismul este slăbit, hidratarea face minuni, iar corpul are resursele necesare pentru a face față bolii.

Odihna – somnul este aliatul nostru împotriva bolilor de tot felul, dar mai ales împotriva răcelii și gripei.

Multă sănătate și voie bună, alături de micuții îngerași!