Sanatatea pe primul plan

copiii sanatosi sunt mai fericiti si zambesc mai mult

Gradinita dispune de un medic specialist pediatru cu competenta in medicina de urgenta, permanent la dispozitia copiilor, oferind servicii medicale suplimentare, la solicitarea parintilor.

Toate aceste servicii sunt incluse in taxa de scolarizare.

Asistenta medicala a Cresei si Gradinitei Patricia este asigurata de medicul specialist pediatru angajat D-na Dr.Felecan Liana. Pentru prevenirea eventualelor imbolnaviri, se efectueaza zilnic un triaj epidemiologic la fiecare grupa.

In situatia in care copilul prezinta semne clinice de boala, se fac recomandari de tratament sau se indruma copilul spre un serviciu de specialitate la nevoie (nu se permite intrarea acestuia in colectivul gradinitei). In cadrul examenului de bilant al starii de sanatate (in urma controlului periodic) este apreciata dezvoltarea fizica a copilului.

Prin colaborarea medic-educatoare se urmareste o apreciere cat mai atenta a dezvoltarii neuro-psihomotorii individuale si a limbajului copiilor. Deoarece copiii, la fel ca adultii, au personalitati si nevoi diferite, observarea si analiza constanta a comportamentului fiecarui copil permite descoperirea si fructificarea punctelor forte, favorizand dezvoltarea armonioasa pe termen lung a copilului.

Etapa prescolara este cea in care se invata si se consolideaza deprinderile de igiena si este foarte importanta supravegherea atenta a modului in care se respecta igiena individuala a copiilor in timpul spalarii si la servirea mesei. Lectiile practice oferite copiilor despre felul in care pot sa isi pastreze sanatatea: calirea organismului (aer, soare) alimente sanatoase, igiena, comportament in colectivitate au un impact deosebit asupra copiilor.

Momentul de miscare si inviorare face parte din ritmul de organizare a diminetii in gradinita. Copiii din Gradinita si Cresa ,,Patricia” invata de mici sa-si cunoasca corpul si primele notiuni de igiena legate de acesta. Sunt lucruri marunte, de zi cu zi, dar elementare in formarea unei conduite de igiena a unui viitor adult ingrijit si echilibrat din toate punctele de vedere.

Medicul gradinitei este prietenul nostru, iar impreuna cu el depasim sentimentele de frica fata de cadrele medicale, invatand copiii ca aceste proceduri de control epidemiologic pot fi placute, amuzante si foarte importante pentru sanatatea lor.